Taidon juuret ovat karatessa ja perinteisessä okinawa-te’ssä. Japanilainen Seiken Shukumine (1925-2001) kehitti ensin gensei-ryu karate-do-tyylin, josta taido profiloitui omaksi lajikseen vuonna 1965. Taidon päämäärä on elämän suojeleminen ja harrastajan kokonaisvaltainen kehittyminen.

Taidossa hyökätään ja puolustaudutaan samanaikaisesti vartalon erilaisia liikeratoja hyödyntäen. Perustekniikat jaetaan viiteen eri luokkaan, joissa jokaisessa käytetään eri tavoin hyväksi vartalon tekniikalle antamaa voimaa.

Liikkuminen on eräs taidon tärkeimmistä osista. Liikkuvaan kohteeseen on vaikea osua, joten taidossa on kahdeksan erilaista jalkojen liikkumistapaa. Lisäksi liikkumisessa hyödynnetään voltteja, kuperkeikkoja ja kärrynpyöriä.

Taido kehittää yleiskunnon lisäksi tasapainoa, koordinaatiokykyä ja notkeutta. Taidon harrastaminen sopii kaikille ikään, sukupuoleen ja aikaisempiin harrastuksiin katsomatta. Nuorimmille järjestetään omia kursseja ikäkausittain. Aktiivista harjoittelua kaipaaville taido tarjoaa haastavan kuntoilumuodon. Taidossa on myös mahdollisuus kilpailla aina MM-tasolle asti.

 
Taidossa voi kilpailla liikesarjoissa (hokei), ottelussa (jissen) ja tenkaissa (harjoiteltu 1-vastaan-5 -ottelu). Hokeissa ja jissenissä kilpaillaan myös joukkueina (dantai -lajit).

Suomen Taidon Youtube-kanavalta löydät lyhyet esittelyvideot kaikista lajeista:

Lue lajista lisää Suomen Taidon sivuilta